Wat is Gamification?

Gamification is het toepassen van gaming technieken om de intrinsieke motivatie en betrokkenheid van mensen in de werkelijkheid te verhogen.

Mensen hebben de natuurlijke behoefte om te socializen, te leren, de behoefte aan meesterschap, competitie, status, expressie, succes en afsluiting. Gamification technieken zijn er op gericht om deze natuurlijke drijfveren en behoeften te vergroten en te stimuleren.

Gamification kan een erg sterk instrument zijn om dingen voor elkaar te krijgen. Een mooi voorbeeld is bijvoorbeeld Pokémon Go, stiekem één van de beste sport apps ooit gemaakt. Foldit (https://fold.it/portal/) lost ingewikkelde puzzels op voor de wetenschap door een combinatie van gamification en crowdsourcing.

JUNGOO gebruikt gamification om de intrinsieke motivatie en betrokkenheid van (grote) groepen mensen bij organisatieverbetering te vergroten.

Het Octalysis model van Yu-kai Chou beschrijft de 8 natuurlijke drijfveren van mensen. Succesvolle games stimuleren één of meerdere van deze drijfveren.


Meer weten over de mogelijkheden van JUNGOO?

Vraag dan nu een gratis consult van 1 uur aan!